menu

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem do kanapek

Dzisiejsza propozycja to prosta i pyszna alternatywa dla "kanapki z żółtym serem". Czyli innymi słowy coś pysznego do kanapek:) Pastę jajeczną produkuję gdy mam ochotę na szybki dodatek do kanapki. Sekretem dobrej pasty są oczywiście jajka- nigdy nie używam tych "przemysłowych" znacznie bardziej wolę wiejskie jajka od szczęśliwej kury:) mam na szczęście sprawdzonego dostawcę wiejskich jajek więc mogę produkować pastę do woli:)



pasta jajeczna





Składniki:

10 jajek
2 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
sól, pieprz







Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy jajka, kroimy na ćwiartki i przy pomocy blendera rozdrabniamy
do momentu aż uzyskają odpowiednią konsystencję. Dodajemy majonez, ponownie blendujemy. Dodajemy posiekany szczypiorek, sól i świeżo mielony pieprz- mieszamy. Pasta jest gotowa!

Smacznego:)
comercialTest

4 komentarze:

  1. domowa pasta jajeczna, to coś co uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Duś@ a do pełni szczęścia świeży chlebek w moim przypadku:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno już nie robiłam takiej pasty aż mi się trochę zatęskniło :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam zacząć dzień z pyszną pastą jajeczną, bajecznie pyszna :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)