Składniki(poniżej ilości na jedną porcję):
garść świeżych, młodych listków szpinaku1 jajko
kilka plasterków boczku
1 mały pomidor (lub kilka koktajlowych)
kilka plasterków zielonego ogórka
koperek
sos:
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
pieprz
Sposób przygotowania:
Szpinak dokładnie płuczemy, suszymy i wykładamy w miseczce. Cieniutkie plasterki boczku
smażymy bez tłuszczu na patelni. Na szpinak wykładamy ugotowane na półmiękko i pokrojone jajko, pomidora i plasterki ogórka. Przykrywamy kilkoma plastrami usmażonego boczku. Gotową sałatkę polewamy sosem majonezowo- jogurtowym(należy po prostu wymieszać ze sobą jogurt i majonez oraz doprawić świeżo mielonym pieprzem) i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotowe!Smacznego:)
Ooo nareszcie cos co moge zjesc prawie bez modyfikowania :)
OdpowiedzUsuńJeszcze maz dzis poszalal i kupil 2 torby siwezego spzinaku to wiem co bedzie jutro.
Moja Droga, bardzo się cieszę, że przepis trafiony:) życzę więc smacznego jutra:)
OdpowiedzUsuń