menu

Bruschetta z pomidorami

Dzisiaj jedna z moich ulubionych przekąsek- bruschetta. Prosta, pyszna i nieziemsko aromatyczna. Dla mnie sekretem idealnej bruschetty są produkty- świeże, dobrej jakości, pełne aromatów. A robię ją tak:

bruschetta


Składniki( na 2 porcje):

2 ciabatty
2 dojrzałe pomidory
garść świeżej bazylii
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
oliwa z oliwek
łyżka octu balsamicznego

















Sposób przygotowania:

Bułki przekrawamy, polewamy obficie oliwą i opiekamy(np. w piekarniku) na złoty kolor. Pomidory najlepiej sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na drobne kawałki. Bazylię posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę-wymieszać z pomidorami. Przyprawić solą, pieprzem( najlepiej świeżo mielonym) octem i oliwą. Podawać z ciepłą bułką. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

6 komentarzy:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)