Składniki( na 2 porcje):
2 ciabatty2 dojrzałe pomidory
garść świeżej bazylii
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
oliwa z oliwek
łyżka octu balsamicznego
Sposób przygotowania:
Bułki przekrawamy, polewamy obficie oliwą i opiekamy(np. w piekarniku) na złoty kolor. Pomidory najlepiej sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na drobne kawałki. Bazylię posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę-wymieszać z pomidorami. Przyprawić solą, pieprzem( najlepiej świeżo mielonym) octem i oliwą. Podawać z ciepłą bułką. Gotowe!Smacznego:)
uwielbiam!!!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńuwielbiam również :)
OdpowiedzUsuńto chyba wogóle moje idealne połączenie smaku jest:)
UsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo!:)
Usuń