menu

Leczo na szybko z chorizo

Całe moje gotowanie coś ostatnio na lenia:) Ale cóż to chyba wakacyjny klimat mi się udzielił:) dzisiaj szybkie leczo z chorizo. Jakoś nie przepadam za zwykłą kiełbasą a chorizo super się wpisuje ze swoją "paprykowatością" do tego dania( osobiście używam tego ze sklepu na B. i jestem zadowolona:) ) Jak zrobić:

leczo na szybkoSkładniki:
1 kiełbasa chorizo170g
2 średnie czerwone cebule
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 mała cukinia
3 obrane ze skóry pomidory malinowe
pieprz
oliwa














Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzucamy kiełbasę pokrojoną na plasterki i posiekaną cebulę- podsmażamy. Dodajemy pokrojone w średniej wielkości kawałki papryki i posiekane pomidory. Dusimy około 10 minut. dodajemy cukinię pokrojona w plastry i dusimy dalej około 10 minut. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!

smacznego:)
comercialTest

4 komentarze:

  1. Ja też kupuję je w sklepie na B. Pyszne połączenie;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo sklep na B fajny jest:)

      Usuń
    2. Sklep sklepem, ale chorizo i leczo to może być fajne połączenie:)

      Usuń
    3. Fajne połączenie i w dodatku w takich proporcjach minimalizuje przyprawy, bo jak dla mnie jest idealnie doprawione:)

      Usuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)