menu

Frappe czyli orzeźwienie po grecku

Nie wiem jak u was, ale w Wielkopolsce upały szaleją. A jak upały to i coś zimnego by się przydało. Dlatego szybciutko złapałam za shaker i mam frappe:)


frappeSkładniki(na 1 dużą kawę):
1-2 łyżeczki kawy mrożonej
miarka wody
garść kostek lodu
mleko do uzupełnienia
1/4 miarki syropu klonowego(opcjonalnie)


















Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w shakerze i mieszamy. Przelewamy do szklanki całą zawartość. Jeśli ktoś nie ma shakera można użyć np. słoika:). Jeśli chcemy by przyjemność była jeszcze większa dodajemy na wierzch chmurkę bitej śmietany:) Gotowe!
comercialTest

4 komentarze:

  1. inspirację zjadło :P super dodatek syropu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Inspirację? Inspiracją są upały i wakacje w Grecji:) A z syropem wolę, bo do takiej gorzkiej, greckiej jakoś nie mogę się przekonać:) pozdrawiam:)

      Usuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)