Moi mili dzisiaj coś pysznego, sycącego i orzeźwiającego jednocześnie- lassi z mango. To niby koktajl niby deser z kuchni indyjskiej, który jest po prostu wyśmienity:) Zakochałam się w nim od pierwszego łyczka. Długo chodziłam wokół tego przepisu( pochodzi z książki, którą dostałam na urodziny od Natalki i Piotrka( wielkie dziękuję:) ) "Kuchnie świata" National Geographic- super książka). Nieco go zmodyfikowałam i oto jest:
Składniki( na 2 duuże porcje):
2 średnie, mocno dojrzałe mango
400ml jogurtu greckiego
garść kostek lodu
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki cukru-pudru
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest mało słodkie można
dodać jeszcze trochę cukru. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)