Wiele razy takie cudo widziałam to tu to tam i w końcu po zdobyciu odpowiedniego surowca( czyt. lawendy, która nie była potraktowana chemią do kwiatów) zrobiłam własny:) Już nie mogę się doczekać, kiedy cukier będzie na tyle intensywny żebym mogła działać z nim cuda:)
Składniki:
0,5 kg cukru
kilkanaście gałązek lawendy
Sposób przygotowania:
Cukier mieszamy z pokruszonymi gałązkami lawendy i wsypujemy do słoika. Zamknięty słoik odstawiamy na
minimum 2 tygodnie aby zyskał aromat lawendowy. Gotowe!
Jak pięknie :)
OdpowiedzUsuńsłodkie to aromatyzowanie. już jestem ciekawa jakie cuda w Twojej kuchni z niego powstaną.
OdpowiedzUsuńjak powstaną słodości-pyszności to na pewno pojawią się na blogu:)
Usuńmmm, ale lawendowo :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń