składniki(na 2 solidne porcje):
100ml śmietanki 30%
200ml śmietanki 18%
1 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
łyżka ekstraktu waniliowego
70ml advocata
płatki migdałów do posypania
W niewielkim rondelku podgrzewać śmietankę z podzieloną na kawałki czekoladą. Zawartość garnuszka
często mieszać i uważać by śmietanka się nie zagotowała- powinna sie powoli podgrzewać rozpuszczając czekoladę. Gdy powstanie jednolity płyn dodać advocat i ekstrakt waniliowy dokładnie pomieszać i podgrzewać jeszcze chwilę. Ja podałam posypane płatkami migdałowymi. Gotowe!
Smacznego:)
okrutnie dziś zmarzłam, taka gorąca czekolada pewnie rozgrzałaby mnie lepiej niż cztery herbaty z miodem <3
OdpowiedzUsuń:)
UsuńDorota ja to się kiedyś muszę do Ciebie wprosić na czekoladę :D tutaj advokat, tam oreo, trafiasz w moje gusta :D
OdpowiedzUsuńPewka- wpadaj:) zapraszam:)
Usuń