Składniki:
ok. 1kg malutkich maślaków( przed oczyszczeniem i obraniem)1 duża cebula
4-5 listków laurowych
około 10 ziaren ziela angielskiego
3 szklanki wody
1 szklanka octu spirytusowego
sól
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w piórka i razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim zagotowujemy z octem i wodą- tak powstaje marynata.
Odsączone grzyby wkładamy dość ciasno do słoiczków, dodajemy trochę cebulki z marynaty i przypraw i zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy. Gotowe!
Smacznego:)
uwielbiam... malutkie maślaczki w occie mniam... dla mnie nie ma lepszych grzybków.
OdpowiedzUsuńmaślaki do octu najlepsze:)
UsuńMoże następnym razem kotlety z kani? :)
OdpowiedzUsuńCzyżbyś miał jakiś tajny dostęp do mojego pliku ze zdjęciami?:) Będą i kanie panierowane:)
UsuńJej uwielbiam, wieki już ich nie jadłam !!!! :)
OdpowiedzUsuńdzięki za przepis:)wyszły pyszne:)))
OdpowiedzUsuń37 year old Project Manager Alessandro Marquis, hailing from Maple enjoys watching movies like The Derby Stallion and Driving. Took a trip to Medina of Fez and drives a McLaren F1. Dowiedz sie wiecej
OdpowiedzUsuń