1/2 opakowania makarony w kształcie łosi
250ml pasty pomidorowej
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
kilkanaście zielonych oliwek
1 cebula
2-3 łyżki świeżo posiekanej bazylii
2-3 łyżki otartego parmezanu
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Najlepiej na początku wstawić wodę na makaron i w międzyczasie przygotowywać sos- jego przygotowanie trwa mniej więcej tyle co gotowanie makaronu. Na oliwie szklimy cebulę. Do cebuli dodajemy pastę pomidorową i oliwki- ja oliwki pokroiłam w plasterki.. Gdy sos zacznie wrzeć zmniejszamy ogień i dodajemy tuńczyka. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię, sól, pieprz i parmezan- całość mieszamy i podajemy z makaronem. Gotowe!
Smacznego:)
A na koniec jeszcze łoś w pełnej krasie:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)