menu

Grzanki z prosciutto, pomidorkami i masełkiem czosnkowym

W przedświątecznym szale warto czasami przekąsić coś szybkiego i niezwiązanego z klimatem świątecznym- tak w ramach urozmaicenia. Ja polecam na tą okoliczność bardzo aromatyczne grzanki. Powstają w mgnieniu oka i cieszą podniebienie:)


grzanki, prosciutto, prosciutto crudo, grzanki czosnkowe
Składniki:
8 kromek ciemnego pieczywa
8 plasterków prosciutto
8 pomidorków koktajlowych
otarty parmezan
 50g miękkiego masła
ząbek czosnku
sól, pieprz

















Sposób przygotowania:
Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól i pieprz- mieszamy i mamy masełko czosnkowe. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni. Kromki przesmarowujemy masełkiem i kolejno układamy na pieczywie szynkę, przekrojone na pół pomidorki oraz tarty ser- całość zapiekamy w piekarniku do zarumienienia się pieczywa. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)