Składniki( na 2 solidne porcje):
mix ulubionych sałat1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 jajka ugotowane na twardo
100g zielonych oliwek
1 czerwona cebula
1/2 żółtej papryki
dressing:
1/2 szklanki oliwy aromatyzowanej tymiankiem
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praske
łyżka musztardy dijon
łyżka miodu
sok z 1/2 cytryny
pieprz świeżo zmielony
szczypiorek
Sposób przygotowania:
Na talerzu układamy sałatę. Na sałacie kolejno: cebulę pokrojoną w półplasterki, paprykę w paski, odcedzonego tuńczyka w kawałkach, oliwki i na koniec jajka pokrojone na ćwiartki. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy dressingiem( wszystkie składniki mieszamy na emulsję w zamkniętym słoiku). Gotowe!
Smacznego:)
ale pychota!!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie sałatki :) świetnie się prezentuje ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję:) ja również bardzo lubię:)
UsuńCudowna sprawa! Ostatnio podkradłam nieco nicejskiej mojej koleżance, gdy poszłyśmy na szamkę do Dominium, a teraz smak tej sałatki za mną chodzi cały czas. Dzięki za przepis i biorę się za pracę! :)
OdpowiedzUsuńproszę bardzo:) i życzę smacznego oczywiście:)
Usuń