menu

Tatar z łososia wędzonego

Bardzo lubię tatara, nie tylko w klasycznej wersji z mięsem- lubię też takiego z łososia. Dziś właśnie łososiowy tatar- myślę, że to fajne, aromatyczne danie przystawkowo/ przekąskowe. Wariant dodatków jest tu dość rozległy- można dodać też np. oliwki, awokado, ogórka kiszonego- to zależy od waszych preferencji.


tatar z łososia, tatar z łososia wędzonegoSkładniki( na 2 porcje):
200g wędzonego łososia w kawałku
4 ogórki konserwowe
2 szalotki
4 łyżki kaparów
2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
czarny pieprz


















Sposób przygotowania:
Łososia posiekać dość drobno. Posiekaną rybę wymieszać dokładnie z sosem sojowym i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Ogórki, cebulki i kapary posiekać bardzo drobniutko. Podzielić składniki na dwie porcje i ułożyć na talerzach. Można podawać z pieczywem. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

  1. nawet lubię tatara, a najlepszego robi mama mojej kolezanki, ciekawa propozycja :) nawet świąteczna rzekłabym

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)