Jakoś ostatnio nabrałam strasznej ochoty na sznycel z indyka. Pomyślałam, ze super byłoby gdyby mięsko miało jakiś fajny, aromatyczny dodatek. Padło na curry, które moim zdaniem jest idealne do drobiu. A do tego orzeźwienie w postaci cytryny i prawie zapomniałam, że mamy zimę:)
Składniki:
5 sznycli z indyka
łyżka curry
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
oliwa
Sposób przygotowania:
Curry, sok z cytryny, sól, pieprz oraz oliwę wymieszać. Sznycle obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na minimum godzinę. sznycle smażyłam na patelni grillowej, ale można też na normalnej- po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią. Podałam z ryżem jaśminowym i gotowanymi warzywami( marchewką i brokułem). Gotowe!
Smacznego:)
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńDziś robiłem. Bez rewelacji.
OdpowiedzUsuńdziś robiłem, nawet smaczne
OdpowiedzUsuń