menu

Czerwone pesto, czyli pesto z suszonych pomidorów

Jedna z moich ulubionych propozycji szybkiego, sycącego i prostego dania.  Makaron z czerwonym pesto- idealny by w pochmurny, zimowy dzień wnieść trochę słońca do menu:) Dla mnie opcja doskonała! I ten aromat pomidorów z ziołami- pycha!




Składniki( na 2 porcje):
2 porcje makaronu( u mnie spaghetti)
10-12 pomidorów suszonych z oliwy
łyżka orzeszków piniowych
3 ząbki czosnku
50 g parmezanu
kilka gałązek świeżego oregano
kilkanaście listków świeżej bazylii
oliwa( może być ta ze słoiczka z pomidorami)
sól, pieprz

















Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy. W międzyczasie wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę-  w zależności od tego jaką gęstość preferujemy dajemy więcej lub mniej oliwy. Gdy makaron jest już gotowy odcedzamy go i mieszamy z pesto. Gotowe!



Smacznego:)


comercialTest

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam pesto z suszonych pomidorów.

    OdpowiedzUsuń
  2. ochhh tak! tego właśnie było mi trzeba! robię za parę dni! pozdr

    OdpowiedzUsuń
  3. To też jeden z moich ulubionych obiadów z cyklu "te szybkie". Pesto z suszonych pomidorów, spaghetti z pszenicy durum i chlust oliwy, nic do małego szczęścia więcej nie potrzeba :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hi Dear, are you genuinely visiting this web page regularly, if
    so then you will definitely obtain fastidious experience.

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)