menu

Hummus- czyli szaleństwo z ciecierzycą:)

Hummus to doskonały dodatek do przekąsek. Idealny do warzyw w formie słupków, kanapek, krakersów, grzanek, a jak dla mnie może być nawet sam- taki jest pyszny:) Wygląda niepozornie, ale smakuje obłędnie- gorąco polecam na długie, zimowe wieczory z książką albo letnie przyjęcia w ogrodzie- sprawdzi się idealnie:)

hummus, ciecierzyca


Składniki:

puszka ciecierzycy
70ml gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
łyżka świeżej kolendry
łyżeczka garam masala
łyżka oliwy z chilli
sok z 1 dojrzałej limonki
sól morska
pieprz mielony





Sposób przygotowania:


Wszystkie składniki miksujemy blenderem na jednolitą, kremową masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ulubionymi dodatkami- u mnie seler naciowy, czerwona papryka i pieczywo. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

6 komentarzy:

  1. Fajna wersja, ja robiłam ostatnio z tahini - muszę i tak spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest aromatyczna i wyrazista, ale też świeża dzięki limonce:) Także polecam gorąco:)

      Usuń
  2. Nie jadłam, ale myślę, że by mi zasmakował ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam w szafce puszkę ciecierzycy i muszę ją wykorzystać tak pysznie. Nigdy nie dodawałam do hummusu jogurtu, ale tym razem spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. brzmi zachęcająco :) nigdy czegoś takiego nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)