Składniki:
puszka ciecierzycy70ml gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
łyżka świeżej kolendry
łyżeczka garam masala
łyżka oliwy z chilli
sok z 1 dojrzałej limonki
sól morska
pieprz mielony
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miksujemy blenderem na jednolitą, kremową masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ulubionymi dodatkami- u mnie seler naciowy, czerwona papryka i pieczywo. Gotowe!
Smacznego:)
Fajna wersja, ja robiłam ostatnio z tahini - muszę i tak spróbować :)
OdpowiedzUsuńjest aromatyczna i wyrazista, ale też świeża dzięki limonce:) Także polecam gorąco:)
UsuńNie jadłam, ale myślę, że by mi zasmakował ;)
OdpowiedzUsuńMam w szafce puszkę ciecierzycy i muszę ją wykorzystać tak pysznie. Nigdy nie dodawałam do hummusu jogurtu, ale tym razem spróbuję :)
OdpowiedzUsuńbrzmi zachęcająco :) nigdy czegoś takiego nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńwarto się skusić, bo jest bardzo pyszny:)
Usuń