menu

Kanapka ze smażoną mozzarellą i warzywami

Wielka, pełna smaków i kolorów kanapka- to jest to! Daje mnóstwo możliwości jeśli chodzi o wypełnienie- istne szaleństwo:) U mnie szaleństwo serowe, bo kanapka z mozzarellą smażoną w panierce- pycha!


kanapka, przepis na kanapkę, kanapka z mozzarelląSkładniki( na 1 około 15cm kanapkę):
1/2 małej bagietki( może być też ciabatta)
2-3 dość grube plastry mozzarelli
2 listki sałaty lodowej
kilka pomidorków koktajlowych
kilka plasterków ogórka zielonego
kilka plasterków cebuli( u mnie dymka)

panierka
1 małe jajko
bułka tarta do panierowania
sól, pieprz

sos do kanapki:
2 łyżki jogurtu
łyżeczka majonezu
sól, pieprz
łyżka posiekanego szczypiorku


oliwa do smażenia






Sposób przygotowania:
Sos: wszystkie składniki wymieszać dokładnie- odstawić do lodówki.
Bagietkę przeciąć wzdłuż i od wewnętrznej strony opiec na patelni grillowej na złoty kolor.
Mozzarellę panierować w rozkłóconym jajku z solą i pieprzem i w bułce tartej( jak kotlety schabowe). Usmażyć na patelni na aż panierka się zarumieni( z dwóch stron).
Składanie kanapki: na bagietce układamy kolejno: sałatę, ogórki, pomidorki pokrojone na połówki, mozzarellę i cebulę- całość polewamy sosem jogurtowo-majonezowym i zamykamy kanapkę:). Gotowe!



Smacznego:)


comercialTest

3 komentarze:

  1. Kocham takie kanapki, po prostu uwielbiam. Chrupiąca bagietka, dodatki takie jak lubię, ulubiony sos i jestem w niebie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fajne jest to, że się właściwie nie nudzą, bo można miksować dowolnie dodatki:)

      Usuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)