To deser o poziomie trudności -1:) czyli idealny na Walentynki, bo mamy pewność, że będzie udany:) A dzięki temu uda nam się sprawić radość bliskiej osobie:) Do tego jeszcze kształt palmierów jest całkiem serduszkowy.
Składniki:
1 rolka ciasta francuskiego
1/2 szklanki brązowego cukru
2 łyżki cynamonu
1 małe jajko
Sposób przygotowania:
Rozwinięte ciasto francuskie przesmarowujemy pędzelkiem rozkłóconym jajkiem. Cukier mieszamy z
cynamonem i równomiernie rozprowadzamy po wysmarowanym jajkiem cieście. Zawijamy do środka węższe boki składając każdy bok w połowie. Zawijamy tak zamknięte ciasto jeszcze po dwa razy do środka aż powstanie wałeczek. Z "wałeczka" tniemy plastry o grubości około 1cm i układamy na blaszce. Pieczemy w 220stopniach na złoty kolor. Gotowe!
Smacznego:)
wszystkie składniki mam czyli na pewno je zrobię! nie mogę się oprzeć tym serduszkowym kształtom :)
OdpowiedzUsuńRobi się je dosłownie moment i są fantastyczne:) polecam:)
Usuń