menu

Wyniki konkursu S.O.S Winiary

Czas ogłosić Zwycięzcę! Fantastyczną sosjerkę oraz zestaw S.O.S-ów wygrywa Autorka poniższego przepisu:

"- sos koperkowy ze śmietanką do ryby- sandacz z kaparami ozdobiony kiełkami lucerny i brokuła oraz cząstkami limonki

2 limonki sparzyć, osuszyć, z jednej strony otrzeć skórkę i wycisnąć sok, drugą pokroić na cząstki. 50 dag filetu umyć, osuszyć, skropić sokiem z limonki, oprószyć otartą skórkę solą i pieprzem, odłożyć na 15 minut do lodówki. Dymki oczyścić. Cebulki pokroić w piórka, a szczypior na 10- centymetrowe kawałki. Kapary osączyć. Na patelni rozgrzać olej, położyć sandacza skórą do dołu, usmażyć z każdej strony na złoto. Gdy ryba będzie już gotowa, na patelnię dodać kapary i dymki, smażyć 2 minuty. Przygotować sos koperkowy ze śmietanką do ryby wg przepisu, zalać nią rybę i dusić przez ok. 5 minut. Następnie rybę wyłożyć na talerze, ozdobić szczypiorkiem, kiełkami i cząstkami limonki. "









Gratuluję!!! bardzo smakowity pomysł:)


Z Autorką skontaktuję się mailowo. Wszystkim natomiast serdecznie dziękuję za udział:)


Pozdrawiam,
D. 
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)