Składniki( na 16 ciasteczek):
szklanka mąki pszennej1 jajko
1 spory dojrzały banan
3 łyżki masła orzechowego
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
W misce rozgniatamy banana na papkę. Dodajemy masło orzechowe, jajko i cukier- mieszającłączymy wszystkie składniki w jednolitą masę. Kakao oraz mąkę łączymy i dodajemy do masy- mieszamy by ciasto stało się jednolite. Z ciasta formujemy wałek o średnicy około 2 cm i dzielimy go ( najwygodniej tnąc nożem) na 16 równych porcji. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy ciasteczka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około30 minut. Gotowe!
Smacznego:)
Wyglądają pysznie! Ja mam plan jutro coś słodkiego zrobić ;) Może padnie na Twój przepis właśnie :D
OdpowiedzUsuńo matko i córko jaka rewelacja !!!! zapisałam sobie do zrobienia ponieważ uwielbiam i banany i masło orzechowe :) pozdrawiam - Gosia
OdpowiedzUsuńDokładnie tak jak ja- banany i masło orzechowe to ideał:)
UsuńCzy mogę Ci ukraść jedno?
OdpowiedzUsuńpewka:)
UsuńWyglądają cudnie, idealne do szklanki mleka :)
OdpowiedzUsuńCoś jest nie tak z tymi proporcjami, bo nawet po dodaniu dużo większej ilości mąki ciasto było tak lepkie, że nie dałoby się formować w rękach ciasteczek.
OdpowiedzUsuń