Składniki( na 6 sztuk):
1/2 rolki ciasta francuskiego70g sera blue
100g szpinaku baby
1 czerwona cebula
6 zielonych oliwek królewskich
1 ząbek czosnku
łyżka masła klarowanego
sól, pieprz
do podania:
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz
kilkanaście listków oregano
Sposób przygotowania:
Na maśle szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak i przesmażamydosłownie dwie minutki- tak by składniki się połączyły. Na koniec doprawiamy szpinak świeżo zmielonym pieprzem.W papilotkach umieszczamy po kawałku ciasta francuskiego. Do środka wkładamy kolejno: farsz ze szpinaku, kawałek sera i oliwkę. Pieczemy w 220 stopniach około 12-15 minut, aż ciasto się zarumieni. Podałam po prostu z jogurtem wymieszanym z posiekanymi listkami oregano, solą i pieprzem. Gotowe!
Smacznego:)
Mniam! :)
OdpowiedzUsuńRobisz niesamowicie piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuje:)
UsuńCiasto francuskie zawsze spoko :) wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń