Składniki(na 3-4 porcje):
1/2 słoika sosu tandoori Patak's2 duże piersi kurczaka
1 marchewka
mały brokuł
cukinia
papryka czerwona
czerwona cebula
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy, osuszamy( najlepiej przy pomocy ręcznika papierowego) i kroimy na mniejszeczęści. Kawałki mięsa umieszczamy w misce i mieszamy dokładnie z pastą tandoori. Miseczkę zakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Zamarynowane mięso smażymy na patelni grillowej( grillu) przez kilka minut z każdej strony( w zależności jak grube są kawałki mięsa). Przygotowanie warzyw: brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, marchewkę kroimy w plasterki, cukinię w półplasterki, a paprykę w paski. W garnku roztapiamy masło i szklimy na nim cebulę pokrojoną w piórka. Do zeszklonej cebuli dodajemy paprykę, brokuła i marchewkę i dusimy pod przykryciem jakieś 8 minut. Następnie dodajemy cukinię i dusimy kolejne 4-5 minut. Warzywa podajemy do grillowanego kurczaka. Gotowe!
Smacznego:)
ależ smaczny obiad!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń