menu

Kaszka manna z żurawiną

Kaszka manna to jedna z moich ulubionych propozycji śniadaniowo- podwieczorkowych z dzieciństwa:) Mimo, że już dawno dzieckiem nie jestem to nadal kaszkę mannę zajadam z lubością. Ta wersja jest z dodatkiem suszonej żurawiny, która bardzo fajnie urozmaica kaszkę. Myślę, ze nie tylko dzieciom się spodoba:)


kasza manna, kasza manna jak zrobić, kasza manna z owocami



Składniki( na 2 porcje):

szklanka mleka 2%
garść suszonej żurawiny
4 łyżki kaszy manny błyskawicznej
do podania: golden syrup






Sposób przygotowania:

W rondelku zagotowujemy wymieszane mleko z dodatkiem żurawiny i kaszki( cześć żurawiny
odłożyłam do dekoracji). Gdy całość zacznie gęstnieć przelewamy kaszkę do miseczek. Można polać ja syropem od razu i zjeść na ciepło. Ja jednak wolę odstawić kaszkę by przestygła i wtedy zabieram się za jedzenie:) Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

3 komentarze:

  1. Prosta acz pyszna :D Uwielbiam kaszkę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. choć ją uwielbiam to bardzo dawno jej nie jadłam, mi też przypomina dzieciństwo!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Też uwielbiam kaszkę, ma w sobie jakiś magnes... ;)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)