menu

Pasta kanapkowa z łososia wędzonego z papryką

Tym razem propozycja przekąskowo- śniadaniowa.
Mam ostatnio bardzo często ochotę na pasty kanapkowe różnej maści, a i moi najbliżsi nimi nie pogardzą:) Podstawą w tej akurat wariacji jest wędzony na ciepło łosoś, do tego papryka czerwona, natka pietruszki- pycha!




pasta kanapkowa, przepis na pastę kanapkową z łososia wędzonego



Składniki:

150g łososia wędzonego na ciepło
1/4 czerwonej papryki
1/2 pęczka natki pietruszki
łyżka majonezu
świeżo mielony pieprz czarny





Sposób przygotowania:

Łososia rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, natkę siekamy. Do miseczki
z łososiem dodajemy majonez, paprykę, natkę i całość dokładnie ze sobą mieszamy. Na koniec doprawiamy pieprzem i składniki dokładnie mieszamy. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

6 komentarzy:

  1. Super przepis! Jak myślisz jakbym zamiast czerwonej papryki dodała suszone pomidory z zalewy, pasowałoby? Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniaaam, tyle, że majonez z jogurtem bym rozbełtała aby oszukać kcal! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie i pewnie taka jest: )

    OdpowiedzUsuń
  4. łosoś pyszny pod każdą postacią, sama ostatnio "bawiłam" się z nim w kuchni.

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)