Składniki( na 1 porcję):
2 średniej wielkości buraki25g sera roquefort
1/2 czerwonej cebuli
kilka gałązek świeżego oregano
sos balsamiczny
świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Gdy buraki sągotowe odstawiamy je do przestudzenia. Buraki po ostudzeniu obieramy ze skórki i kroimy na połówki, a połówki na półplasterki- umieszczamy w miseczce. Cebulę kroimy w pióra- posypujemy nią buraki. Na wierzch rozkruszamy ser i całość posypujemy listkami oregano. Sałatkę dość obficie polewamy sosem balsamicznym i świeżym pieprzem. Gotowe!
Smacznego:)
Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam buraki pod każdą postacią :)
buraki dobra rzecz:)
UsuńCiekawe połączenie:))super:) wypróbuję
OdpowiedzUsuń:)
Poproszę o fotkę gotowego dania na fb:)))
UsuńPiękne, zdrowe i bardzo smaczne! Super pomysł... i mam buraczki w lodówce :D
OdpowiedzUsuńZgadzam się- pyszna była:))
Usuń