menu

Dorsz w panierce z parmezanem

Mam taka małą słabość- czasami lubię zjeść rybkę smażoną na tłuszczu. Ta chrupiąca panierka, ten kolor i  smak- po prostu czasami nie da się opanować:) A jeśli do tego w skład panierki wchodzi parmezan to jestem całkiem na tak! Polecam gorąco, bo pysznie jest:)









Składniki:

 4 porcje dorsza
3 łyżki tartego parmezanu
8 łyżek bułki tartej
1 duże jajko
sól

olej roślinny do smażenia




Sposób przygotowania:

Rybę myjemy, osuszmy ręcznikiem papierowym i solimy z każdej strony. Parmezan mieszamy
dokładnie z bułką tartą, roztrzepujemy jajko, by miało jednolitą konsystencję. Rybę obtaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce z parmezanem i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe!



Smacznego:)





comercialTest

3 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)