Składniki( 2 porcje):
2 filety z piersi kurczaka1 papryka biała
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1 biała cebula
100ml przecieru pomidorowego
czerwona papryka słodka
szczypta chilli ( jeśli mamy ochotę na ostrzejszą wersję można dać więcej)
oliwa do smażenia
sól
Sposób przygotowania:
Fileta kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną wpółplasterki cebulę. Do cebuli dodajemy kurczaka i dokładnie obsmażamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez chwilę. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki, podlewamy wodą i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy przecier pomidorowy, odrobinę wody i całość zagotowujemy. Danie smakuje świetnie zarówno solo jak i podane np. z kaszą jęczmienną. Gotowe!
Smacznego:)
Lubię bardzo takie gulasze :) Są idealne do wszystkiego. Makaronu, ziemniaczków, ryżu, a nawet z chlebkiem. SUPER!
OdpowiedzUsuńJa właśnie z chlebem lubię najbardziej:)
Usuńz ryżem palce lizać. gorąco polecam nawet w tak gorący dzień
OdpowiedzUsuńzrobię jutro ;)
OdpowiedzUsuńwłasnie zrobiłem pycha
OdpowiedzUsuń