Składniki( na 10 dużych, 20 małych):
2 białka1/2 szklanki drobnego cukru
szklanka wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier- miksujemy aż cukier się rozpuścia piana będzie błyszcząca i zwarta. Na koniec dodajemy wiórki i mieszamy już ręcznie- by piana nie opadła. Wykładamy na blaszkę z pergaminem kleksy z masy i pieczemy w 120 minutach przez około 45-50 minut( zależy od wielkości kleksów). Po upieczeniu ciasteczka studzimy i przechowujemy w szczelnej puszce. Gotowe!
Smacznego:)
Urocze,z samych bialek jeszcze nie robilam,wygladaja jak bezy kokosowe.
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie smakują- warto spróbować:)
UsuńDokładnie, takie beziki kokosowe, mniam
OdpowiedzUsuń:)
Usuń