Składniki:
250ml mascarpone150ml jogurtu naturalnego
1 dojrzałe mango
sok z 1 cytryny
2 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania:
Mango obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki, umieszczamy w kubku blendera, dodajemy sok zcytryny i blendujemy na mus. Mascarpone, jogurt i cukier puder ucieramy na jednolitą, gładką masę.
Obie masy- owocową i kremową- łączymy ze sobą dokładnie. Masę mrozimy przez kilka godzin, najlepiej by była umieszczona w dość dużym, ale płytkim naczyniu- lody szybciej zamarzną. Następnie zmrożone lody dzielimy na kawałki i przy pomocy blendera miksujemy na kremową, lodową masę:) Gotowe!
Smacznego:)
Genialne... Ja robię najczęściej truskawkowe lub malinowe ale mango napewno są przepyszne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPoniewaz mieszkam we Wloszech,,,lody robie prawie okragly rok,,,bez maszyny--oczywiscie,,zupelnie inaczej niz Ty,,ale Twoje napewno wyprobuje!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!!
obłedne!
OdpowiedzUsuń