Składniki( na 1 porcję):
1/2 pęczka zielonych szparagówkilka truskawek
kilka listków mięty
wiórki parmezanu
oliwa z oliwek
sól
cukier
pieprz
Sposób przygotowania:
Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Truskawki kroimy naćwiartki. Listki mięty siekamy drobno. Ugotowane szparagi odcedzamy, układamy na talerzu i obficie skrapiamy oliwą. Dokładamy kolejno truskawki, wiórki parmezanu i posiekaną miętę. Na koniec jeszcze świeżo zmielony pieprz. Gotowe!
Smacznego:)
Szparagi mogłabym jeść i jeść! Są wspaniałe w smaku :) Propozycja podania ich z truskawkami brzmi ŚWIETNIE!
OdpowiedzUsuńJa również przepadam za szparagami:) A połączenie z truskawką szczerze polecam!
UsuńNigdy nie łączyłam szparagów z owocami. Ciekawa kompozycja ! I ten parmezan .... z chęcią bym spróbowała !!
OdpowiedzUsuńNaprawdę warto się skusić:)
UsuńFantastyczne połączenie i pysznie wygląda ;) !
OdpowiedzUsuń