menu

Sałatka z zielonymi szparagami, truskawkami i parmezanem

A teraz będzie sezonowe combo! Truskawki plus zielone szparagi- pycha! A do tego odrobina parmezanu, oliwy i jest idealnie:) Bardzo się cieszę, że w tym roku jakoś udaje mi się nasycić tymi cudownymi smakami wiosny i lata. Myślę, ze to przez to długie oczekiwanie na wiosnę jestem taka spragniona warzywno owocowych doznań smakowych:) A jak jest u Was? co sezonowego lubicie najbardziej?




zielone szparagi, przepis na szparagi, sałatka ze szparagami


 

Składniki( na 1 porcję):

1/2 pęczka zielonych szparagów
kilka truskawek
kilka listków mięty
wiórki parmezanu
oliwa z oliwek
sól
cukier
pieprz





Sposób przygotowania:

Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Truskawki kroimy na
ćwiartki. Listki mięty siekamy drobno. Ugotowane szparagi odcedzamy, układamy na talerzu i obficie skrapiamy oliwą. Dokładamy kolejno truskawki, wiórki parmezanu i posiekaną miętę. Na koniec jeszcze świeżo zmielony pieprz. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

5 komentarzy:

  1. Szparagi mogłabym jeść i jeść! Są wspaniałe w smaku :) Propozycja podania ich z truskawkami brzmi ŚWIETNIE!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również przepadam za szparagami:) A połączenie z truskawką szczerze polecam!

      Usuń
  2. Nigdy nie łączyłam szparagów z owocami. Ciekawa kompozycja ! I ten parmezan .... z chęcią bym spróbowała !!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fantastyczne połączenie i pysznie wygląda ;) !

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)