Składniki:
pół kilograma szparagówduży ziemniak
1 litr bulionu drobiowego
400 ml mleka kokosowego
natka pietruszki
sól, pieprz
opcjonalnie- oliwa truflowa
Sposób przygotowania:
Warzywa oczyszczamy. Przygotowujemy bulion( musi być ciepły). Szparagi kroimy na na cząstki,ziemniaki w grubą kostkę-wrzucamy do garnka z bulionem. Gotujemy do miękkości. Dodajemy świeżo zmielony pieprz, sól do smaku oraz mleko kokosowe- gotujemy jeszcze chwilę i całość blendujemy. Ja podaję z natką pietruszki i odrobiną oliwy truflowej. Gotowe!
Smacznego:)
dziękuje:) dodałam wpis:)
OdpowiedzUsuńMniam! Jaki kremik, oh czas najwyższy na szparagi :) Jeszcze w tym roku nie jadłam, a już mam ogromną ochotę. Twój przepis sprawia, że śliniawki mi zaczynają mocniej pracować :)
OdpowiedzUsuńCo roku przymierzam się do szparagów i co roku ich w końcu nie robię. Teraz jest pora na zupę dyniową, jednak mam nieziemską ochotę właśnie na szparagową.
OdpowiedzUsuń