menu

Sorbet owocowy ( bez maszynki)- mix nektarynki, truskawek i banana

Lato w pełni moi Mili! To lubię! Zdecydowanie ciepłolubny ze mnie stwór:) Uwielbiam gdy z nieba leje się żar! Lubię też lekkie, letnie dania i desery- przy tych drugich zatrzymamy się w tym wpisie na dłużej:) Sorbet z nektarynki, banana i truskawek to doskonały sposób by umilić sobie gorące popołudnie:) A jeśli o mnie chodzi to z chęcią dodam też gałkę takiego sorbetu do lampki białego, półwytrawnego wina wieczorową porą:)






Składniki( około 500ml lodów):

3 duże, dojrzałe nektarynki
1/2 dużego banana
garść truskawek
3-4 łyżeczki cukru drobnego
50ml wody mineralnej
sok z 1/2 limonki



Sposób przygotowania:

Nektarynki obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i wrzucamy do kubka blendera. Banana kroimy
na mniejsze kawałki, truskawki obieramy i dorzucamy do pozostałych owoców.  Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok z limonki i wlewamy płyn do owoców. Całość blendujemy, mieszamy dokładnie i mrozimy- najlepiej przez około 7-8 godzin. Przed podaniem sorbet musi odczekać około 20-30 minut by nabrał odpowiedniej konsystencji. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

3 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)