Składniki( około 500ml lodów):
3 duże, dojrzałe nektarynki1/2 dużego banana
garść truskawek
3-4 łyżeczki cukru drobnego
50ml wody mineralnej
sok z 1/2 limonki
Sposób przygotowania:
Nektarynki obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i wrzucamy do kubka blendera. Banana kroimyna mniejsze kawałki, truskawki obieramy i dorzucamy do pozostałych owoców. Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok z limonki i wlewamy płyn do owoców. Całość blendujemy, mieszamy dokładnie i mrozimy- najlepiej przez około 7-8 godzin. Przed podaniem sorbet musi odczekać około 20-30 minut by nabrał odpowiedniej konsystencji. Gotowe!
Smacznego:)
a jak pięknie podane!
OdpowiedzUsuńMniami, musiał smakować wyjątkowo orzeźwiająco :)
OdpowiedzUsuńMusiał być pyszny. :)
OdpowiedzUsuń