Składniki:
3 szklanki płatków owsianych błyskawicznychszklanka wiórków kokosowych
szklanka złotych rodzynek
szklanka nasion słonecznika
3/4 szklanki soku z papierówek
1/4 szklanki soku porzeczkowego
3 łyżki oleju roślinnego
3 łyżki miodu spadziowego
Sposób przygotowania:
W dużej misce mieszamy dokładnie suche składniki. Mieszamy sok świeżo wyciśnięty z papierówek
z sokiem z porzeczek i wlewamy do suchych składników. Dodajemy miód i olej i całość dokładnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 120 stopni- pieczemy około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając całość. Na koniec podkręcamy piekarnik do 150 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy dokładnie. Przechowujemy w szczelnym pojemniku/słoju. Gotowe!Smacznego:)
z sokiem z owoców innych niż pomarańcze jeszcze nie próbowałam... a granole uwielbiam więc muszę koniecznie spróbowac :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń