Składniki:
4 kotlety schabowe z kością150ml białego wytrawnego wina
łyżeczka brązowego cukru
pieprz młotkowany
płatki chilli
kolendra
rozmaryn
2 ząbki czosnku
sól morska
olej
Sposób przygotowania:
Kotlety lekko rozbijamy pięścią z każdej strony. Wszystkie przyprawy mieszamy z przeciśniętym
przez praskę czosnkiem, winem oraz cukrem. Kotlety umieszczamy w marynacie dokładnie pokrywając nią mięso. Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Grillujemy, w zależności od grubości kotleta, od 3-5 minut z każdej strony. Gotowe!Smacznego:)
super przepis, na najbliższym grillu wypróbuję
OdpowiedzUsuńSuper! daj znać czy smakowało:)
Usuńo, to moje smaki ;) pozdrawiam i zapraszam na potrawy z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-skrzydelka-marynowane-w-piwie/
OdpowiedzUsuń