menu

Grillowany kotlet ze schabu z kością

Taki kawałek mięcha to ja rozumiem:) Kruche, dobrze przyprawione i do tego proste w przygotowaniu. Takie kotlety świetnie sprawdzą się przygotowane zrówno na grillu jak i na patelni grillowej( tak przygotowwałam moje). Do tego jakaś sałata, pieczywo i jest pysznie:)



kotlet ze schabu z kością, schab z grilla



Składniki:

4 kotlety schabowe z kością
150ml białego wytrawnego wina
łyżeczka brązowego cukru
pieprz młotkowany
płatki chilli
kolendra
rozmaryn
2 ząbki czosnku
sól morska
olej





Sposób przygotowania:

Kotlety lekko rozbijamy pięścią z każdej strony. Wszystkie przyprawy mieszamy z przeciśniętym
przez praskę czosnkiem, winem oraz  cukrem. Kotlety umieszczamy w marynacie dokładnie pokrywając nią mięso. Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Grillujemy, w zależności od grubości kotleta, od 3-5 minut z każdej strony. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

3 komentarze:

  1. super przepis, na najbliższym grillu wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  2. o, to moje smaki ;) pozdrawiam i zapraszam na potrawy z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-skrzydelka-marynowane-w-piwie/

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)