Przewodnim tematem spotkania było wykorzystywanie owocowych przetworów marki Eterno do wytrawnych dań. Dla mnie osobiście temat ciekawy i smaczny gdyż lubię słodko- wytrawne zestawienia. A było z czym szaleć gdyż Eterno ma w swojej ofercie całą masę różnych standardowych ale i bardzo niestandardowych słoiczkowych cudów:)
Zaczęło się od pokazu szefa kuchni Cuciny, Ernesta Jagodzińskiego, który zaskakuje pomysłami na dania zarówno od strony smaku jak i wyglądu dań-mistrzostwo!
By spotknie było bardziej ekscytujące Organizatorzy zorganizowali mini- konkurs na najciekawsze danie w kategorii: smak, wygląd i oryginalność. Tak się miło złożyło, że moje danie zostało docenione w kategorii drugiej:) (A nagrody w pozostałych kategoriach powędrowały do Ani i Pawła)
Następnie zabraliśmy się do zajadania naszych dzieł, a na deser popijania herbatki z pysznymi konfiturami i do tego pysznych ciast autorstwa niektórych blogerów:)
Na koniec otrzymalismy również prezenty od arki Eterno w postaci produktów do domowych szaleństw:)
Było bardzo sympatycznie, co zapewne widać na zdjęciach poniżej:) (zdjęcia autorstwa Marka Bielskiego)
Bardzo dziękuję za zaproszenie i miłe popołudnie:)
D.
ETERNO również dziękuje za spotkanie. Było wyśmienicie, smacznie i twórczo :)
OdpowiedzUsuńdziękuję serdecznie za zaproszenie:)
Usuń