Składniki( na tortownicę 19 cm średnicy):
1/2 szklanki wiórków kokosowych150g ciastek owsianych
600g serka homogenizowanego naturalnego
2 żółtka
2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
4 łyżki brązowego cukru malinowego
łyżeczka ekstraktu waniliowego
do dekoracji:
cukier puder
200g malin
Sposób przygotowania:
Wiórki przy pomocy blendera albo robota kuchennego rozdrabniamy na lepki pył. Następnie
miksujemy razem z pokruszonymi ciastkami- aż mieszanka stanie się jednolitej,półsypkiej konsystencji. Przygotowaną mieszanką wykładamy formę- dno i boki. W misce mieszamy serek homogenizowany z żółtkami, cukrem, ekstraktem waniliowym i kaszką manną na jednolitą masę. Masę serową przekładamy na ciasteczkowo- kokosowy spód. Pieczemy około 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 130 stopni. Upieczony sernik studzimy, dekorujemy cukrem pudrem i malinami. Gotowe!Smacznego:)
Jakie to genialne! Kupuję serki, robię sernik! :)
OdpowiedzUsuńwyszedł piękny! jesteś jak prawdziwy cukiernik:)
OdpowiedzUsuńDzięki za dobre rady:)
Usuńbajeczny:)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńAle pyszności tutaj znów zagościły ;)
OdpowiedzUsuńLatem byłam strasznie zabiegana- teraz powracam z nową energią i mnóstwem pomysłów:)
Usuńdoris, szalejesz! ale piękne zdjęcie.
OdpowiedzUsuńA dziękuję:)
Usuńwygląda zjawiskowo :) zjadłabym kawałeczek :)
OdpowiedzUsuńWyszedł Ci idealny ! A tej patery to zazdraszam :D
OdpowiedzUsuńDziękuję:) A paterę chyba można jeszcze dostać w H&Y
UsuńWoow, ale cudo!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńdomowe delicje:)
OdpowiedzUsuńoj tak!:)
Usuń