Składniki (na 25 sztuk):
100g dobrej mlecznej czekolady50ml śmietanki 30%
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
25 sztuk migdałów blanszowanych
Sposób przygotowania:
W rondelku z grubym dnem umieszczamy połamaną czekoladę, śmietankę oraz cynamon i
kardamon- podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Jednolitą, gładka masę czekoladową umieszczamy na dnie każdej papilotki, następnie do każdej papilotki wkładamy migdała i dopełniamy masą czekoladową. Tak przygotowane pralinki wkładamy do lodówki na kilka godzin by masa czekoladowa miała zwartą strukturę. Przed podaniem wierzch pralniek opruszamy cynamonem. Gotowe!Smacznego:)
Superaśne, faktycznie musiały być smaczne:)
OdpowiedzUsuńUrocze te małe słodkości :) Nie dziwię się że trudno było się powstrzymać od wyjadania masy z garnka , haha :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńidealne na prezent świąteczny!
OdpowiedzUsuńUrocze i bardzo eleganckie maleństwa :)
OdpowiedzUsuńAleż mi się takie domowe pralinki marzą ;)
OdpowiedzUsuń