Składniki:
400g fileta śledziowego( jeśli jest bardzo słony można go odmoczyć)1 nieduża czerwona cebula
50g suszonej żurawiny
pieprz
olej lniany
Sposób przygotowania:
Śledzie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy na półplasterki. Układamy składniki w słoiku lub misce
warstwowo: warstwa śledzia, warstwa cebulki, warstwa żurawiny i porcja grubo zmielonego pieprzu- czynność powtarzamy do wykorzystania składników. Przechowujemy w lodówce. Gotowe!Smacznego:)
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚledzie łączyłam już z rodzynkami. Z żurawiną jeszcze nie miałam okazji. Ciekawe :)
OdpowiedzUsuńTakiego połączenia jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie zrobiłam, są pyszne! świetnie komponuje się słodkawy smak żurawiny z pieprzem, rewela!
OdpowiedzUsuńPiękne :) I bardzo fajne połączenie :)
OdpowiedzUsuń