Składniki:
szklanka mąki1 żółtko z dużego jajka
4 łyżeczki domowego cukru waniliowego
100 g masła
mini lentilki
Sposób przygotowania:
Mąkę, żółtko, cukier i masło zagniatamy na jednolite ciasto. Jeśli ciasto nie chce się dokładnie
połączyć możemy dodać odrobinę wody. Formujemy kulę z ciasta, zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w lodówce na około godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy z niego okrągłe ciasteczka. Ciasteczka dekorujemy lentilkami lekko dociskając cukierki. pieczemy w 150 stopniach aż ciasteczka się zarumienią- około 30 minut. Studzimy ciasteczka. Gotowe!Smacznego:)
Cudowne ciasteczka !
OdpowiedzUsuńI piękne zdjęcia :)
śliczne ciasteczka:)
OdpowiedzUsuń