menu

Brownie z migdałami i solą morską

Co tu dużo mówić- wyszło doskonałe:). Tak pyszne, że zniknęło w kilka chwil. Czekolada podbita solą to jest magia! A zwłaszcza tak intensywna czekolada. A do tego migdały- pycha! Gwarantuję, że uzależnia, ale warto się skusić:).



brownie




Składniki (na formę 24x18):

35g czekolady 100% kakao
70g czekolady 90% kakao
150g cukru
2 duże jajka
100g mielonych migdałów
80g masła
łyżeczka soli morskiej


Sposób przygotowania:

W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę. W międzyczasie jajka, sól, cukier z dodatkiem
3-4 łyżek wody ucieramy mikserem na jednolitą, puszystą i gładką masę ( jak kogel-mogel). Następnie łączymy masę jajeczną z migdałami i czekoladą- składniki dodajemy stopniowo do masy jajecznej, ciągle mieszając. Jednolitą masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 25-30 minut. Gotowe!



Smacznego:)

comercialTest

3 komentarze:

  1. Bardzo zachęcająca propozycja! Pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam brownie z migdałami - ma taki fajny, intensywny smak :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, bardzo apetyczne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)