Składniki (na formę 24x18):
35g czekolady 100% kakao70g czekolady 90% kakao
150g cukru
2 duże jajka
100g mielonych migdałów
80g masła
łyżeczka soli morskiej
Sposób przygotowania:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę. W międzyczasie jajka, sól, cukier z dodatkiem
3-4 łyżek wody ucieramy mikserem na jednolitą, puszystą i gładką masę ( jak kogel-mogel). Następnie łączymy masę jajeczną z migdałami i czekoladą- składniki dodajemy stopniowo do masy jajecznej, ciągle mieszając. Jednolitą masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 25-30 minut. Gotowe!Smacznego:)
Bardzo zachęcająca propozycja! Pycha! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie z migdałami - ma taki fajny, intensywny smak :)
OdpowiedzUsuńMmm, bardzo apetyczne połączenie :)
OdpowiedzUsuń