Składniki:
300g śledzi matiasów1 kwaśne jabłko
200ml gęstej, kwaśnej śmietany
1/2 pęczka koperku
2 szalotki
3 łyżki oleju lnianego
pieprz
Sposób przygotowania:
Śledzie kroimy w nieduże kawałki. Jabłko bieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w
drobną kostkę. Szalotki siekamy w drobną kosteczkę. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w misce, dodajemy posiekany koperek, śmietanę oraz sporo świeżo zmielonego pieprzu. Całość dokładnie mieszamy. Gotowe!Smacznego:)
pyszna wersja śledzia, bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńBardzo ładny sposób podania ;-)
dziękuję:)
Usuń29 year old Sales Representative Perry Royds, hailing from Lacombe enjoys watching movies like Colossal Youth (Juventude Em Marcha) and Backpacking. Took a trip to Thracian Tomb of Sveshtari and drives a Ferrari 340/375 MM Berlinetta 'Competizione'. post informacyjny
OdpowiedzUsuń