Składniki:
1 duże bardzo dojrzałe awokadomała puszka tuńczyka( 80g) nierozdrobnionego, w sosie własnym
mała szalotka
sok z 1/2 cytryny
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy w misce. Szalotkę bardzo drobno siekamy- dodajemy do
tuńczyka. Awokado przekrawamy na pół, oddzielamy od pestki obydwie połówki, obieramy i dodajemy do pozostałych składników. Zawartość miski polewamy sokiem z cytryny i energicznie mieszamy widelcem, miażdżąc przy okazji awokado tak by powstała pasta. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy natkę pietruszki- mieszamy dokładnie. Gotowe!Smacznego:)
To musi być absolutnie przepyszne.... wrzucam do zakładek :D
OdpowiedzUsuńjest pyszna:)
Usuńa ja właśnie szukam fajnych przepisów na pasty :)
OdpowiedzUsuńkilka na pewno można u mniee znaleźć:)
Usuńciekawe połączenie:D
OdpowiedzUsuńzrobiłem według twojego przepisu pasta po prostu super na siłce sama rzeźba sie robi - polecam
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPyszne, przetestowane, od babć po znajomych.... moja ulubiona przekaska niespodzianka zawsze gdy mamy gosci
OdpowiedzUsuń