Składniki(na 2 porcje):
2 średniej wielkości marchewki deep purple2 mango
łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 szklanki wody mineralnej
sok z 1/2 cytryny
mięta do podania
Sposób przygotowania:
Marchewki obieramy, dzielimy na mniejsze części i wraz z sokiem z cytryny, cynamonem i wodą
blendujemy na gładką i jednolitą masę. W innym pojemniku umieszczamy obrane i pokrojone na cząstki mango- blendujemy umytą po blendowaniu marchewki końcówką by nie "pofarbować" mango marchewką:). Wlewamy do szklanek kolejno: do połowy szklanki warstwa marchewkowa, a następnie delikatnie, najlepiej prowadząc masę z mango po łyżeczce wlewamy drugą warstwę. Podajemy udekorowane listkami mięty. Gotowe!Smacznego:)
A tutaj zdjęcie marchewki zebranej przez Łukasza:) Kolor ma według mnie nieziemski:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)