Składniki( na 4 porcje):
250g kinder czekolady250g serka mascarpone
2 owoce marakui
listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do całkowicie rozpuszczonej czekolady dodajemy
małymi porcjami mascarpone i rozprowadzamy by powstał jednolity mus. Czekoladowy mus umieszczamy w pucharkach i odkładamy do lodówki by się schłodził (na minimum godzinę). Przed podaniem do każdej porcji musu dodajemy miąższ z połowy marakui i dekorujemy miętą. Gotowe!Smacznego:)
Mniam ;D Pyszności ;D
OdpowiedzUsuńKinder czekolada... Smak dzieciństwa! Nigdy nie spotkałam się jednak z deserem na jej bazie - to dopiero ciekawe. :)
OdpowiedzUsuńdeser jest bardzo pyszny:) polecam:)
Usuńkinderka, ojej! smak dzieciństwa, zdecydowanie :)
OdpowiedzUsuńsmaki dzieciństwa- bezcenne:)
UsuńKinderki to smak dzieciństwa! Uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńnajlepszy deser:)
OdpowiedzUsuń