Składniki:
ok. 250g pieczonej, oddzielonej od ości i skóry ryby ( u mnie pstrąg)łyżka majonezu
szczypta płatków chili
łyżka posiekanej natki pietruszki
kilka gałązek świeżego tymianku
sól morska
pieprz
sok z 1/2 limonki
Sposób przygotowania:
Rybę mieszamy z chili, majonezem, pietruszką i tymiankiem oraz sokiem z limonki. Całość
blenderem miksujemy na gładką pastę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy dokładnie. Błyskawiczna pasta do kanapek gotowa!Smacznego:)
Uwielbiam rybne pasty, zwłaszcza pasują mi do śniadania.
OdpowiedzUsuńlubię takie pasty:)
OdpowiedzUsuńPstrąg to moja ulubiona rybka, więc Twoją pastą na pewno nie pogardzę:))
OdpowiedzUsuń