Składniki:
6 niedużych, upieczonych wcześniej burakówgarść świeżych, młodych liści szpinaku
kilka plasterków kindziuka
ząbek czosnku
ok.50g sera (u mnie cheddar)
kilka gałązek tymianku
łyżeczka oliwy
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Buraki obieramy ze skórek i wydrążamy. Szpinak drobno kroimy, kindziuka kroimy w kosteczkę, ser
kroimy w kosteczkę lub zcieramy na grubych oczkach tarki. Szpinak, kindziuk, ser, przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z oliwą z oliwek, listkami tymianku, odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu. Tak przygotowanym farszem wypełniamy buraki. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gotowe!
no, Doris, buraczki pierwsza klasa :]
OdpowiedzUsuńteż lubię buraki, Twoje wyglądają super
OdpowiedzUsuńwyglądają wyśmienicie i do tego kindziuk jako składnik farszu. Gratuluję pomysłu :)
OdpowiedzUsuń