Składniki:
500g tuszek śledzi1 duże jajko
ok.100g mąki pszennej
1 duża cebula
sól
pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Śledzie myjemy, osuszamy i dość intensywnie doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem-
wewnątrz i na zewnątrz. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Śledzie mieszamy z cebulą i odkładamy na około 2 godziny do lodówki. Jajko roztrzepujemy, doprawiamy lekko solą i pieprzem. Ryby panierujemy w jajku i mące. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony. Gotowe!Smacznego:)
Uwielbiam ryby :) zjadłabym od razu :)
OdpowiedzUsuńja również uwielbiam ryby- pod każdą postacią:)
Usuńcudne zdjęcie, Doroto!
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie:)
Usuńwygląda bardzo ładnie:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń