Było więc jak się można domyślić ciekawie i zaskakująco. Podzieliliśmy się na kilka zespołów, które do przygotowania miały konkretne dania z obszernego i bardzo urozmaiconego menu. Z resztą poniżej prezentuję Wam listę dań- być może Was zaciekawią:)
- chrupiące warzywa i sałaty z dressingiem z Tabasco
- dorsz z chrupiącymi ziemniakami sosem holenderskim i pieczonymi warzywami
- pęczak z grzybami sosem Kikkoman orzechami i masłem
- sałata rzymska z boczkiem i sosem blue
- silky tofu z orzechami i sezamem
- spring rolls z ziołami kiełkami i wędzonym pstrągiem
- świnka z musztardą tabasco i pieczonymi cebulami
- tatar z pieczonych buraków z kozim serem kolendrą i granatami
- karmel z sosem Kikkoman i orzechami na kruchym cieście
Prawda, że brzmi dobrze? A do tego jak smakowało! Ale zanim przeszliśmy do jedzenia trzeba było wszystkie dania przygotować:) Mieliśmy określone dania, stanowiska i czas- nic tylko brać się do pracy:) Mi w udziale przypadło częściowe przygotowanie silky tofu oraz chrupiących warzyw. Pierwszy raz miałam okazję spróbować silky tofu i powiem szczerze, że zrobiło na mnie dużo korzystniejsze wrażenie niż wersja klasyczna. Jest bardzo kremowe i świetnie komponuje się z mocnymi smakami i aromatami.
Fajne było to, że każde danie przygotowywane było w degustacyjnych porcjach, tak byśmy mogli skosztować wszystkich dań.
Na koniec otrzymaliśmy również prezenty w postaci produktów marek oraz butelki pysznego wina gruzińskiego.
Było pysznie, inspirująco i bardzo sympatycznie- dziękuję Organizatorom za zaproszenie a pozostałym uczestnikom i prowadzącemu oraz jego ekipie za świetnie spędzony czas:)
A teraz czas na smakowitą porcję zdjęć:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)