Składniki( na 3 torciki):
2 białka jaj1/2 szklanki cukru pudru
szczypra soli
150ml śmietanki 30%
łyżeczka posiekanych listków tymianku cytrynowego
2 marakuje
Sposób przygotowania:
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie dodajemy cukier puder i ponownie
ubijamy by piana stała się lśniąca. Masę z białek formujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 6 okrągłych blatów o średnicy około 6cm. Pieczemy w rozgrzanym do 100stopni piekarniku około godzinę, pozostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy z dodatkiem łyżeczki cukru pudru i tymiankiem na puszysty krem. Ostudzone bezowe blaty przekładamy warstwą śmietanki, przykrywamy drugim blatem, znów warstwa śmietanki i na koniec miąższ z marakui. Gotowe!
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)