Składniki:
250g korzeń chrzanułyżeczka drobnego cukru
łyżeczka soli morskiej
sok z 1 dużej cytryny
woda źródlana
Sposób przygotowania:
Chrzan obieramy cieniutko. Sok z cytryny mieszamy z solą i cukrem. Obrany korzeń chrzanu trzemy
na drobnych oczkach tarki. Utarty chrzan mieszamy z sokiem z cukrem i solą. W zależności od tego jak wilgotny ma być chrzan dodajemy wody by uzyskać pożądaną konsystencję- u mnie było to około 4 łyżek. Mieszamy ponownie dokładnie i przekładamy do słoiczka. Przechowujemy do kilku dni w zamkniętym słoiczku, w lodówce. Gotowe!Smacznego:)
24 year old Executive Secretary Douglas Longmuir, hailing from Dauphin enjoys watching movies like Defendor and Homebrewing. Took a trip to Palmeral of Elche and drives a Bentley Speed Six Tourer. wyjasnienie
OdpowiedzUsuń